Obuka radnika iz oblasti Zaštite na radu i Zaštite od požara – Proving d.o.o

Proving d.o.o i Proving inžinjering d.o.o Sarajevo se bavi aktivnostima iz oblasti zaštite na radu, te omogućava svojim klijentima ispunjavanje zakonskih uvjeta i sigurnost radnika prilikom obavljanja poslovnih aktivnosti.

ZBOG ČEGA RADNICI TREBAJU PROĆI OBUKU IZ OBLASTI ZAŠTITE NA RADU I ZAŠTITE OD POŽARA ? – PROVING d.o.o SARAJEVO

Osposobljavanje predstavlja nužnu nadopunu onim mjerama zaštite na radu kojima se osiguravaju sigurni uvjeti rada, odnosno omogućava se radnicima da uz obvezne tehničke mjere zaštite, usvojenim vještinama i znanjima te ispravnim radnim postupcima u potpunosti smanje pogrešne postupke i nezgode, odnosno nesreće na radu.

Osposobljavanje ima zadaću da osposobi radnike za sigurno obavljanje poslova i radnih zadataka.

Drugim riječima, osnovni je cilj osposobljavanja iz područja zaštite na radu da svakog radnika prilagodi zahtjevima poslova i radnih zadataka koje obavlja u pogledu znanja, vještina i navika koje se pojavljuju kao uvjeti za rad na tim poslovima i radnim zadacima.

Postojećim zakonskim odredbama predviđeno je da pravne osobe budu osnovni nositelji osposobljavanja za rad na siguran način, odnosno stručnjaci zaštite na radu, ovlaštenici poslodavca za zaštitu na radu posebno u dijelu praktičnog osposobljavanja.

Glede opsega i složenosti građe, ovi se poslovi mogu povjeriti pravnim osobama koje su kod nadležnog tijela ovlaštena za obavljanje poslova zaštite na radu.

Za više informacija o navedenoj dokumentaciji molimo vas da nam se javite na :

📧 Mail : info@proving.ba

☎️ Kontakt broj : +387 33 663 100
ili preko Facebook Messengera.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

error: Content is protected !!